martes, 3 de diciembre de 2019

El Lorax!

Tothom sap que les pel·lícules són un recurs molt recurrent i eficient per a captar l'atenció dels més menuts a classe.

En aquest cas, vaig a parlar-vos de la pel·lícula El Lorax. El Lorax busca mostrar la realitat del medi ambient als xiquets de manera indirecta. La seua missió principal és generar consciència tant individual com col·lectiva respecte a la necessitat que existeix de comprometre'ns amb el cuidat del medi ambient i tot allò que això implica.
A l'argument de la pel·lícula es mostra com la industrialització i les activitats de l'home poden canviar completament la realitat del medi ambient, perjudicant-la.

Es positiu parlar al voltant del tema abans de fer el visionament a causa del nivell de complexitat que pot ocasionar per als xiquets comprendre el símil que es fa en ella. Per això propose començar amb una xarrada a on es parle dels problemes medi ambientals que tenim al nostre planeta, seguit d'una presentació dels personatges que van a aparèixer durant la reproducció del Lorax.

Finalment és convenient fer una altra xarrada per a comentar entre tots que ens ha paregut, amb una reflexió de com afecta l'actuació de la humanitat al canvi climàtic, a la contaminació, etc. Per suposat, depenent del curs escolar acompanyarem aquesta sessió amb unes activitats o unes altres, augmentant la dificultat cada curs més. 

De vegades no ens adonem d'alguns recursos tecnològics que tenim al nostre costat o no som capaços de relacionar aquests amb les nostres unitats didàctiques. Hem de tractar de pensar i donar-li voltes al cap per fer les nostres classes més atractives i motivadores per al nostre alumnat. Avant!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario