domingo, 17 de noviembre de 2019

Competències a les ciències naturals!

L’àrea de ciències naturals tracta de posar les bases perquè els alumnes entengan el món natural que els envolta i pugan comprometre’s a tenir-ne cura i conservar-lo, i ajudar-los a comprendre els fenòmens naturals i a desenvolupar actituds, valors i competències per a la feina individual i en equip, fent servir els mitjans tecnològics que troba al seu abast.

- La competència matemàtica i les competències bàsiques en ciència i tecnologia contribueixen a la interacció de l’ésser humà amb l’entorn que l’envolta i l’ajuda a interpretar-lo i també a saber com es construeix el món científic: adquirir informació, definir problemes, analitzar diverses solucions, dissenyar estratègies, analitzar resultats i comunicar-los. També hi contribueix la utilització de tècniques matemàtiques, com percentatges o representacions gràfiques.

- La competència digital és imprescindible per a molts dels aprenentatges, especialment en aquesta àrea, en què la recerca guiada d’informacions és bàsica. La riquesa que suposa l’augment significatiu de vocabulari específic, l’exposició clara i ordenada dels treballs i els intercanvis comunicatius entre docent i alumne i entre iguals contribueixen a la competència lingüística.

- Aquesta àrea, en la qual és important treballar en equip, memoritzar, fer resums i esquemes, afavoreix la competència d’aprendre a aprendre, així com reflexionar sobre el que s’ha après, com s’ha après i com es transmet.

- El desenvolupament d’habilitats i sobretot d’actituds de protecció del medi ambient i de l’entorn contribueix a les competències socials i cíviques i a la competència de consciència i expressions culturals.

- Quant a la competència de sentit d’iniciativa i esperit emprenedor, aquesta àrea inclou continguts que hi estan directament relacionats, ja que ensenya a prendre decisions des del coneixement d’un mateix i de manera autònoma que són beneficioses per a la seva salut i la preservació i la conservació de l’entorn.


Font: http://educacioicultura.caib.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario