martes, 7 de enero de 2020

Juguem amb l'aigua?

Bon dia!

Hui vull compartir amb vosaltres un recurs que m'agrada molt i que afegiré a la meua unitat. 
Al web Kaidara, d'Intermón OXFAM, he trobar una activitat que treballa l'estalvi d'aigua. Aquesta activitat està pensada per fer-se en un espai obert com el pati. Es tracta en realitat d'un joc, “De gota en gota”. L’objectiu d’aquesta activitat és sensibilitzar sobre la importància de l’aigua i mostrar les diferències que hi ha al món en relació amb aquest recurs. Igualment, es pretén afavorir conductes de consum sostenible i fomentar valors de corresponsabilitat.

Perquè es pugui dur a terme, cal disposar de materials com cartolines, paper d’embalar i recipients diversos, com galledes, gots i gibrells. La durada de l'activitat serà de dos hores en total, és a dir, dos sesions. 

Hi hauràn representades en una cartolina tres activitats que siguin molt habituals en la vida diària dels xiquets i les xiquetes: beure, rentar-se les mans, rentar-se les dents, etc. En altra cartolina més, haurà una imatge d'una aixeta oberta, i a l'altra la d'una aixeta tancada. Els xiquets i xiquetes tindran tres maneres diferents de desplaçar-se segons cada acció: per exemple, a peu coix, saltant amb els peus junts, caminant enrere, a gambades, etc. A la pissarra o en un lloc semblant un paisatge és veurà el major nombre possible d'animals salvatges i domèstics, de cultius i camps amb plantes cultivades i silvestres. Situem el grup a la paret on hi ha el paisatge. Donarem ordres d'acció relacionades amb els dibuixos i els jugadors hauran de fer el recorregut següent:

- Anar fins al dibuix de l'aixeta oberta i tocar-la . 
- Anar tot seguit fins al dibuix que representa l'acció relacionada amb l'ordre.
- Anar després fins al dibuix de tancar l'aixeta i tocar-la.

Una vegada acabat, els jugadors s'acosten al director del joc que els repartirà una gota d'aigua en cas que hagin fet tots els desplaçaments i els recorreguts correctament. 
Cada participant que obtingui una gota d'aigua decidirà a quin element dels dibuixats al mural vol donar la gota d'aigua. Els jugadors que s'equivoquin, ja siga a l'hora d'obrir o tancar l'aixeta, ja siga en fer un desplaçament incorrecte o de la manera incorrecta, tornen al punt de partida i hi esperen el torn següent.  


Al final del joc, dedicarem un temps per al debat i la reflexió.



JUGUEM AMB L’AIGUA? Autoria: Gemma Rosset Data: 2005 Temàtica: Comerç Just I Consum Responsable, Drets Humans I Drets Socials Bàsics, Medi Ambient I Canvi Climàtic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario