martes, 22 de octubre de 2019

Tothom sap que vol dir 'canvi climàtic'?

Una notícia de fa uns dies va fer-me reflexionar al voltant de la següent qüestió: tothom sap que vol dir 'canvi climàtic'? Atés que és un fet que fa anys és present als diaris i revistes jo pensava que sí, però la setmana passada vaig canviar d'opinió. 

Elena Furiase, filla de la cantant Lolita Flores, va anar a visitar  ‘La vuelta al cole’, un programa de Telemadrid molt paregut al que té TV3 anomenat ‘El Suplent’. En aquest programa els famosos fan classe a xiquets i la mediàtica actriu va deixar bocabadats als espectadors amb la seua lliçó. 

Els xiquets van preguntar, entre altres qüestions, pel canvi climàtic. La seua resposta va ser surrealista “Pues al parecer, nos estamos acercando demasiado el Sol y la Tierra”. No va fer cap menció a les causes reals com l'emissió de gasos contaminants o  l'efecte hivernacle... Segons Elena, el planeta s’escalfa perquè està cada vegada més a prop del Sol; resposta que va deixar astorats els seus alumnes. Gairebé tan impactats com a mi.

Ella ha deixat clar que no té ni idea de respondre sobre algunes de les qüestions que els més petits aprenen a l’escola i de segur no és l'única. Per aquesta raó, no hem de donar per fet que la gent ja està concienciada de la problemàtica a la que ens enfrentem. Cal ser molt rigorosos a l'hora de donar informació i treballar-la en cada nivell educatiu. 


Què penseu?


No hay comentarios:

Publicar un comentario